Σε έντυπη μορφή...

...θα τον βρείτε στο πολιτιστικό καφέ του Τόρνου!

Στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας θα βρείτε την έντυπη μορφή του τουριστικού οδηγού να σας περιμένει. Περιέχει αναλυτικό χάρτη που περιλαμβάνει τις έξι (μέχρι στιγμής) διαδρομές και υπόμνημα με τα μνημεία-αξιοθέατα που συναντάτε.

Είναι ο καλύτερος συνοδός για να αρχίσετε τις βόλτες σας στο χωριό μας!
free counters

Τουριστικός Οδηγός

Τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλία του Συλλόγου και των εναπομείναντων κατοίκων, με πολύ μεγάλη προσπάθεια και ακόμα περισσότερο μεράκι, οι Τορνιώτες αποφάσισαν να "ξεσκονίσουν" και να "γυαλίσουν" την όψη του χωριού. Περήφανοι για τις φυσικές ομορφιές του τόπου τους, αποφάσισαν να τις αναδείξουν, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για μια προσεγμένη ανάπτυξη.

Διασχίζοντας το χωριό, θα συναντήσετε επτά σηματοδοτημένες διαδρομές:

Μπορείτε, επίσης, να ρίξετε μια ματιά στις εκκλησίες του χωριού, να ξεκλέψετε λίγο χρόνο στο λαογραφικό μουσείο ή να σταθείτε για λίγο στον πρόσφατα επισκευασμένο νερόμυλο.

Το φυσικό κάλλος της περιοχής του Τόρνου, χαρακτηριστικό της Ευρυτανικής γης, είναι ο συνδυσμός στοιχείων χλωρίδας και πανίδας. Έλατα, κέδρα, πουρνάρια, πλατάνια, άγριες ορχιδέες, βότανα καθώς και ζαρκάδια, αλεπούδες, λαγοί και πολλοί άλλοι φυτικοί και ζωικοί οργανισμοί, καθιστούν το περιβάλλον ένα ζωντανό μουσείο της φύσης.

Για τον επισκέπτη, η γαλήνη που βιώνει και οι εικόνες που κρατά φεύγοντας, είναι η καλύτερη αποζημίωση.